Altijd antwoord op je vragen...

                                       

Veelgestelde vragen over de Family Organizer

Waar droomt de Family Organizer van?

In onze ideale wereld (en ons ondernemingsplan 😉) is de Family Organizer hét platform voor moeders die graag willen LEVEN met hun gezin. maar door alle rommel in huis, en de drukte van het gezinsleven aan dit LEVEN te weinig toekomen.
De Family Organizer wil die droom bereiken door community en training. We bieden je toegang tot een online community van moeders die veel chaos ervaren en bezig zijn hun gezinsleven op de rit te krijgen. De Family Organizer biedt trainingen aan die specifiek gericht zijn op de organisatie van het gezinsleven.

Wie is de Family Organizer?

De Family Organizer is opgericht door Arienke Lok (1985) om één van haar dromen waar te maken: het coachen van moeders om hún dromen waar te maken en níét ten onder te gaan in het gezinsleven en huishouden. Arienke is opgeleid als juf en heeft enkele jaren voor de klas gestaan, maar heeft zich laten omscholen tot professional organizer. De persoonlijke ervaring voor haar bedrijf komt uit haar eigen gezin met 6 kinderen. Arienke heeft een voorliefde voor dromen, plannen maken, organiseren en afvinken, en combineert dat met een goede dosis betrokkenheid, aandacht en gezelligheid.

Inmiddels is er binnen de Family Organizer een team van ERVAREN moeders die via wekelijkse mail, reacties in de community en online meetings met je meedenken op weg naar een georganiseerder gezinsleven: Frieda van de Hoef, Mathilde Koelewijn en Esther ter Reehorst.

Waarom is Arienke gestart met de Family Organizer?

Arienke is een liefhebber van het gezellige gezinsleven maar weet ook wat een uitdaging het kan zijn om dat te organiseren. In haar eigen huis loopt het ook niet altijd op rolletjes, maar in de afgelopen 11 jaar heeft Arienke veel geïnvesteerd in het organiseren van het gezinsleven. Dit heeft opgeleverd dat ze altijd kan terugvallen op patronen en routines waardoor ze snel weer grip heeft op ons gezinsleven. In haar werk als professional organizer is Arienke altijd het meest enthousiast geweest over het begeleiden van gezinnen met kinderen. Tegelijk kan ze een-op-een maar weinig gezinnen tegelijkertijd bereiken, én tegen een hoog uurtarief. De structuur van de online training van de Family Organizer maakt het nu mogelijk om juist veel mensen te bereiken tegen een lagere prijs.

Wat voegt de Family Organizer toe aan alles wat er al te koop is rondom organizen en ontspullen?

De Family Organizer is specifiek ontwikkeld om het drukke gezinsleven goed te organiseren. Het is een online cursus die je makkelijk in je eigen (drukke!) agenda kunt invoegen, en daarnaast ook zeer betaalbaar. In kleine behapbare stapjes krijg je handvatten die je gelijk kunt toepassen binnen je eigen gezinsleven. Ook heb je toegang tot een groeiende community van gelijkgestemden die bezig zijn met hetzelfde traject om hun gezinsleven thuis echt te laten leven.

Wat is de Family Organizer niet?

De Family Organizer biedt geen hulpverlening aan gezinnen die niet in staat zijn zelf hun huishouden te runnen. Het is nodig dat het je lukt om zelfstandig de training online te volgen en er mee aan de slag te gaan. Klanten moeten in staat zijn zelfstandig door het leerproces heen te gaan. De Family Organizer biedt ook geen psychologische hulp wanneer er dieperliggende oorzaken zijn die een fijn gezinsleven in de weg staan. Wanneer er tijdens trainingen van de Family Organizer andere hulp nodig blijkt, zullen we zo goed mogelijk meedenken en doorverwijzen naar een passende plek.

Dus jij gaat mij vertellen hoe ik mijn huishouden en gezin moet doen???

Ja! En nee. De Family Organizer werkt inderdaad vanuit duidelijke ideeën hoe je je gezinsleven op de rit krijgt en houdt. Deze hebben zich bij vele anderen al bewezen. Tegelijk is er voldoende vrijheid om zelf te beslissen en je eigen kleur te geven. Niet alles werkt voor iedereen. Uiteindelijk gaat het niet om de middelen die de Family Organizer aanreikt, maar om het doel dat jij gaat bereiken hierdoor: vreugde in je gezin door meer rust, ruimte en vrijheid. En daarnaast aan de slag kunnen gaan met dromen die je graag zou willen waarmaken.

Welke methoden houdt de Family Organizer aan?

Arienke heeft haar opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren gevolgd bij De HuishoudCoach® (aangesloten bij de beroepsvereniging NBPO). Veel van de methoden die ze gebruikt, heeft ze tijdens deze opleiding meegekregen. Kenmerkend voor de werkmethoden is dat routines en systemen aansluiten bij een druk, chaotisch leven, waarin er weinig tijd en ruimte is om grondig aan te pakken. Er wordt juist ingezet op stapsgewijs. Kleine stapjes die uiteindelijk zorgen voor groots resultaat. Ideaal dus om te gebruiken binnen het gezinsleven!

Arienke houdt ervan om doelen voor iedereen haalbaar te maken door stapje voor stapje aan de slag te gaan, en combineert dit met een ‘stroop-de-mouwen-maar-op’-mentaliteit. Regelmatig zullen er dus ook Marie Kondo-achtige opdrachten terug te vinden zijn: even flink de tijd nemen, de juiste focus en flink selecteren: waar word je echt blij van? Dit gecombineerd met 11 jaar eigen gezinservaring en hierin ontdekken wat wel en niet waardevol kan zijn, geeft de training een eigen karakter, speciaal gericht op chaotische moeders, die stapje voor stapje hun gezinsleven aan willen pakken, en soms de mouwen eens flink willen opstropen 😉 Natuurlijk zullen hierbij de regelmatige challenges niet ontbreken!

Vanuit welke visie werkt de Family Organizer?

De Family Organizer staat niet voor perfectie, hoewel Arienke als ondernemer een perfectionist is en alles goed voor elkaar wil hebben 😊. Onze kernwaarden zijn: niet perfect, kindgericht en eenvoud.

Niet perfect
In gezinnen moet geleefd worden. En dat mag gezien worden. Heb jij al een keurig huisje, met een keurig tuintje, een keurig gedweilde vloer en de boel (bijna) perfect op orde? Dan is de Family Organizer zeker niet de plek voor jou. De Family Organizer is er NIET voor de perfecte puntjes op de i. Want dat kan en wil de Family Organizer niet bieden. Dat hebben we zelf thuis ook niet. De Family Organizer is er om je te helpen bij de organisatie van je gezinsleven. Zodat jullie het leuk kunnen hebben samen. De Family Organizer kan jou niet leren hoe je je huis perfect schoon houdt. Wel hoe je je gezinsleven en huishouden zó organiseert dat je de boel thuis op orde hebt, dat er overzicht is, dat je zélf beslist hoe je je tijd indeelt, dat je kunt leven volgens jouw principes, op een manier die bij jullie gezin past.

Kindgericht
In de visie van de Family Organizer is dus ook veel ruimte voor kinderen. Ruimte voor de kinderen gaat bij ons boven perfectie van het huishouden. Proefjes doen, ook bij regen buiten spelen, koekjes bakken, verkleden, eindeloos veel biebboeken, knutselprojecten…. En dat soms allemaal gelijktijdig! De visie van de Family Organizer is dat het gezinsleven op de eerste plek komt. Alle routines die tijdens de trainingen aangereikt worden hebben als doel dit idee van samen leven te ondersteunen. De Family Organizer is dus echt gezins- en kindgericht. Gezinnen waar de kinderen vaak thuis zijn en waar ouders een deel van de dagen thuis zijn, zullen zich aangesproken voelen door de Family Organizer.

Eenvoud
Wij geloven dat je onder alle omstandigheden een thuis kunt creëren voor je kinderen. In ons eigen leven hebben wij tijden gekend dat we heel creatief met ons geld moesten zijn om rond te kunnen komen. Andere keren deden we dit met een spaardoel voor ogen om met het gezin mooie dingen te doen. Hergebruik, besparen, goedkope maar praktische oplossingen en kringloop zijn dus woorden die je bij ons terug kunt vinden. Maar ook een ouder die thuis is bij de kinderen, minder dagen werken, ouderschapsverlof opnemen en de huur van je huis opzeggen om met een beperkt budget tóch samen een mooie reis te kunnen maken, zijn dingen die bij ons passen. Ook in de financiën houden we van het denken in mogelijkheden en het maken van afwijkende keuzes die meer plezier aan ons gezinsleven geven. Leef jij ook op die manier een leven vanuit eenvoud, dan zul jij je aangesproken voelen door de Family Organizer.

Mijn huis is écht ontploft, en ik schaam me….

Alle deelnemers in de community hebben op een bepaald moment te dealen met gevoelens van frustratie, onmacht of schaamte over hun eigen rommel, dus voel je vooral thuis 😊 De community van de Family Organizer wil juist een plek zijn waar je niet de schone schijn hoeft op te houden. Juist door je open en kwetsbaar op te stellen – en ook die foto te durven maken van je ontplofte kast die niet meer dicht wil – kun je ook vanaf de basis aan de slag en bereik je de beste resultaten! En daar doe je het toch voor? Dus schroom niet!

Hoeveel tijd vragen de trainingen van de Family Organizer per week?

Veranderingen in je leven komen wanneer je zelf doelgericht actie onderneemt en daar tijd voor maakt. De trainingen leveren het beste resultaat wanneer je wekelijks 1 à 2 uur tijd maakt om informatie te lezen, te overdenken en keuzes te maken, en 1 à 2 uur om concrete acties te doen in je huis en voor je gezin. Tegelijk kun je ook meedoen wanneer je minder tijd tot je beschikking hebt en echt je eigen tempo aanhoudt. De resultaten zullen iets langer uitblijven doordat je langer bezig bent met de verschillende modules, maar we geloven dat elk gezin uiteindelijk genoeg ruimte kan vinden om stappen te zetten.

Denk nu trouwens niet dat jij die 1 à 2 uur in de praktijk niet hebt, want het vervangt natuurlijk al die tijd die je nu kwijt bent aan het zoeken naar spullen, eindeloos rommel opruimen, op een niet-effectieve manier je huishouden doen, enz. Dus uiteindelijk zal dit je tijd opleveren!

Hoe lang duurt het trainingstraject van de Family Organizer?

Het totale traject ‘Organize your Family life’ is eigenlijk een doorlopend traject. Enerzijds doordat in de loop van de tijd nieuwe onderdelen aan de training toegevoegd worden. Anderzijds zet je zelf ook steeds nieuwe stappen in je gezinsleven, waarin de Family Organizer graag blijft coachen en meedenken. In het gezinsleven raak je nooit uitgeleerd. En in dat proces wil de Family Organizer ook weer nieuwe modules creëren die aansluiten bij de uitdagingen waar de community mee bezig is. We hopen dan ook dat de community van de Family Organizer een plek wordt waar je eigenlijk niet meer weg wilt, doordat het zo’n waardevolle steun en aanmoediging is in het vormgeven van je gezinsleven, in welke fase je op dat moment ook zit. Vandaar dat we ook werken met een doorlopend lidmaatschap.

Tegelijk zul je merken dat er natuurlijk steeds meer rust en ruimte in je gezinsleven komt, dat rommel vermindert, dat papieren opgeruimd raken, dat je steeds meer invloed op je eigen agenda hebt en dat de meeste achterstallige taken verleden tijd zullen zijn. Dit proces neemt ongeveer een jaar in beslag. Tijdens dit jaar ga je aan de slag met verschillende trainingen binnen het trainingstraject ‘Organize your Family Life’. Om duurzame langetermijndoelen te bereiken is het echt nodig om er een jaar voor uit te trekken en alle onderdelen van het gezinsleven goed aan te pakken.

Wat als ik niet tevreden ben met de resultaten?

Wanneer het toch gebeurt dat je niet tevreden bent, horen we dat natuurlijk graag. We willen je feedback graag gebruiken om de trainingen te verbeteren. Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar.

Wat levert een training bij de Family Organizer mij op?

Aan het einde van een training heb je meer overzicht en structuur in je gezin / huishouden / administratie / agenda etc. door vaste principes en routines. Grotere winst is dat je meer rust, plezier en vreugde in je leven hebt en tijd over gaat houden voor écht leuke dingen! In de loop van de training ga je ook aan de slag met je eigen dromen omzetten in doelen en plannen. Wat dit gaat opleveren is zo klein of groots als jij droomt 😉.

Waarom betaal ik het traject per maand?

De Family Organizer wil graag een training aanbieden die ook voor gezinnen met een kleine beurs goed te betalen is, met een vast laag bedrag per maand.

Heeft de Family Organizer speciale tarieven voor gezinnen met een kleine beurs?

De online trainingen van de Family Organizer komen o.a. voort uit de wens om professional organizing toegankelijk te maken voor gezinnen met een kleinere beurs (groter bereik, lager tarief). Er zijn daarnaast geen speciale tarieven.

Ik zou erg geholpen zijn met een trainingstraject bij de Family Organizer, maar twijfel of ik het geld er voor over heb…

Rust, ruimte en vrijheid in het gezinsleven zijn goud waard. Toch kunnen we ons voorstellen dat je twijfelt, zeker als je niet veel te besteden hebt. Kijkend naar de resultaten die vorige deelnemers hebben behaald, kunnen we zeggen dat je het geld er zeker uithaalt en het lidmaatschap zijn geld waard is. Bedenk maar wat je aan uurtarief kwijt zou zijn aan een persoonlijke coach. Voor dit bedrag zou je nog niet eens eenmalig aan een half uur coaching komen. Bij het trainingstraject van de Family Organizer krijg je voor dit bedrag trainingsmodules, community, mogelijkheid tot deelname aan online meetings, coaching bij alle uitdagingen die je tegen zult komen en aanvullingen op de training n.a.v. ervaringen van deelnemers. En dat voor een vast laag bedrag per maand. Daarnaast halen deelnemers ook op een andere manier hun geld er dubbel en dwars uit. Want opruimen en schoon schip maken betekent: die cadeaubon van je verjaardag terug vinden, kleingeld verzamelen, die overbodige kast verkopen op Marktplaats,… 😊.

Heb je tips hoe ik het geld maandelijks bij elkaar kan krijgen?

Je kunt elke maand geld (be)sparen door bijvoorbeeld…
… op je verjaardag of met een andere feestdag een bijdrage voor de training te vragen in plaats van een concreet cadeau
… niet met een vriendin op een betaalde plek te gaan lunchen, maar zelf een picknick voor te bereiden
… minder betaalde activiteiten met je kinderen te ondernemen, en op zoek te gaan naar de gratis activiteiten (bieb, kinderboerderij, seizoens-/feestactiviteiten die in de buurt worden georganiseerd, gratis proeflessen, zwemmen in natuurwater ipv naar het zwembad, enz.)
... een kledingstuk minder te kopen
… wat grotere spullen te verkopen op Marktplaats
... je begroting zo te verdelen dat je dit geld maandelijks voor de training kunt reserveren

Kan ik ook een-op-eencoaching krijgen van de Family Organizer?

Jazeker! Heb je hiervoor interesse, dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@familyorganizer.nl. Vertel daarin kort iets over je gezinssituatie en laat weten wat je concrete hulpvraag is.

Er is mogelijkheid om via een live videaoverbinding een aantal coachende gesprekken te hebben. Deze zijn altijd oplossingsgericht: hoe kun je de situatie thuis zo snel en effectief mogelijk weer in goede banen leiden? Daarnaast is een praktische handen-uit-de-mouwen-werkdag bij jou thuis ook zeker mogelijk! Na die dag ben je knock-out, maar heb je zeker VEEL resultaat behaald ;)

Hoe gaat de Family Organizer om met mijn privacy?

Persoonsgegevens worden geheel volgens de AVG verwerkt, zie hiervoor ook de Privacyverklaring. Informatie die jezelf deelt in de online community is alleen zichtbaar voor andere deelnemers in de online community. Er wordt nooit informatie gedeeld zonder toestemming.

Waarom heeft de Family Organizer een eigen online omgeving (en niet een groep via bijvoorbeeld Facebook)?

In de beginfase van de Family Organizer werkten we met besloten groepen via Facebook. Maar wat doen chaotische huisvrouwen? Juist, die laten zich afleiden door alle tijdlijnen en berichten die ze verder op Facebook tegenkomen. Daarnaast raakten ze de draad helemaal kwijt doordat gespreksonderwerpen niet geordend konden worden, maar de nieuwste berichten bovenaan in het overzicht van berichten kwamen. Niet handig. De meeste deelnemers hadden dus als grootste feedbackpunt: creëer een eigen online leeromgeving, waar we gefocust kunnen blijven! Dus bij dezen hebben we aan dat verzoek voldaan 😊

De trainingen van de Family Organizer gaan focussen op de doelen die jij wilt bereiken. De online omgeving is daar helemaal op ingericht. In de community kunnen berichten dus ook per training en per onderwerp gesorteerd worden, zodat jij gelijk kan vinden wat je zoekt, en kunt aansluiten bij de onderdelen waar jij op dat moment mee bezig bent. Toegang tot de online community gaat met gebruikersnaam en wachtwoord.

Heb ik altijd toegang tot de online community en trainingen?

Er is 24/7 digitale toegang tot de online community van de Family Organizer. Hier vind je berichten van anderen die ook deelnemen aan de trainingen van de Family Organizer en met wie je samen op kunt trekken. Ook de trainingsomgeving is 24/7 bereikbaar, zodat je op elk moment aan de slag kunt, wanneer het jou uitkomt. Zolang je lidmaatschap loopt, heb je toegang tot de training waar je je voor aangemeld hebt en tot de community.

Hoeveel contact heb ik met het team van de Family Organizer?

Alle programma’s en trainingen van de Family Organizer zijn erop gericht dat je ze zelfstandig kunt doorlopen, samen met anderen in de community. Een paar keer per week zullen medewerkers van de Family Organizer ook actief zijn in de online community om je aan te moedigen en mee te denken.

Wanneer je daarnaast ook graag eens live spart met iemand uit het team, is er altijd gelegenheid om een online meeting aan te vragen. We organiseren dan een online meeting via Zoom voor de deelnemers die op dat moment vragen hebben. Dit zal dus een groepsmeeting zijn. In de praktijk blijkt hier soms behoefte aan te zijn, maar de meeste deelnemers blijken genoeg te hebben aan de handreikingen in de lessen. Vandaar dat er geen meetings op vaste tijden worden aangeboden, maar dat we kijken naar de behoefte van de deelnemers.

Waar nodig is het team ook altijd per mail bereikbaar wanneer je even vastloopt of een specifieke vraag hebt. De mail wordt wekelijks bijgewerkt.

Kan ik de Family Organizer altijd bereiken?

Je kunt de Family Organizer bereiken via mail (info@familyorganizer.nl), en klanten kunnen ons ook bereiken via de supportknop binnen de online trainingsomgeving of via de community zelf. De mailbox werken we wekelijks bij. Niet gebruikelijk in deze tijd, maar wel passend bij onze waarden.

                                   

Heb je toch nog een andere vraag?

Als je contact opneemt, reageren we zo snel mogelijk