Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit?
2 min. leestijd

Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit?

Mijn grote verandering in vijf jaar

“This is your life, your one-and-only-life, and you don’t want to miss any part of it. So, what is it going to be? You decide. Starting today, you can make the next five years the most exciting, satisfying, productive and amazing years of your life so far – or just another five years.”

Deze tekst uit het boekje ‘Five’ triggerde mij om het roer om te gooien.

Waar sta jij over 5 jaar? Rommel je nog steeds aan? Of ga jij het roer ook omgooien?

Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit, als je doorgaat zoals alle afgelopen dagen, alle afgelopen maanden, alle afgelopen jaren?

Hoe ziet jouw leven er over 5 jaar uit als je vandaag een keuze maakt om het roer om te gooien? Om het anders te gaan doen? Wat je omgeving daar ook van denkt? Wat je angsten ook zijn?

KIES! Alleen JIJ kan het doen.

Ik maakte een mooi 5-jaren plan. Na een jaar was ik al ver op weg. Na 2 jaar ontdekte ik dat ik wel wat doelen toe kon voegen. Niet veel later maakte ik een heel nieuw plan, omdat ik al mijn doelen af kon vinken. Nu, 4 jaar verder, kijk ik terug en lijkt het compleet onwerkelijk wat er in een paar jaar kan gebeuren en veranderen als je stap voor stap aan de slag gaat. Ik heb stappen gezet waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze had durven zetten. Ik heb stappen gezet waarvan ik dacht dat ze onmogelijk waren. Maar als je stapje voor stapje gaat, is het volgende stapje eigenlijk maar heel klein en makkelijk. Tot je terugkijkt en enorme stappen gezet blijkt te hebben.

Is het dan altijd makkelijk? Nee.

Jij maakt keuzes. En jouw keuzes hebben consequenties die je niet altijd kunt overzien. Daar moet je mee leren dealen. Soms pakken ze goed uit, soms minder goed. En soms hebben ze ronduit nare gevolgen. Jij kan vanaf dat punt weer bij gaan sturen.

Wij kozen voor de vrijheid en het samenzijn als gezin. We haalden onze dochter van school om thuisonderwijs te gaan geven. Een paar maanden later vluchtten we naar het buitenland omdat de gemeente waar we woonden niet blij was met deze keuze en met de kinderbescherming dreigde. Binnen 3 weken lieten we alles achter ons en emigreerden we naar het buitenland. Daar zaten we in een vreemd land, met financiële middelen waar we net rond van konden komen (als we heel creatief waren…), een weekendhuwelijk vanwege het werk van mijn man, ik zwanger van de 5e,… Dat is even omschakelen! Maar we stonden achter onze keuze en we gingen ermee dealen! We stuurden bij, en deze tijd heeft ons heel veel goeds gebracht. Meer dan we hadden durven dromen!

Ik wil je aanmoedigen: ga staan voor je keuze, ga je missie achterna, en durf te dealen met de gevolgen!

Je kan het, en ik geloof in je!

En ik loop graag me je op!

Over de schrijver
Arienke Lok is de oprichter van de Family Organizer. Als online professional organizer ontwikkelt ze programma's die zelfs van het meest chaotische gezin een feestje maken!
Reactie plaatsen
Abonneer je en mis geen van de nieuwe blogs..