Hoe ik stap voor stap op weg ging naar mijn einddoel…
2 min. leestijd

Hoe ik stap voor stap op weg ging naar mijn einddoel…

Ok, je hebt mooie dromen. Of wilt die gaan ontdekken.

Maar waar begin je?

Als je nu al dankbaar bent wanneer je het einde van de dag gehaald hebt? (en óók de tandartsafspraak niet bent vergeten, voor een gezonde maaltijd hebt gezorgd, en de kinderen hun voeten nog hebt gewassen voor het slapen gaan…)

Het lijkt misschien niet te matchen: grote dromen en het dagelijkse, praktische gezinsleven.

Ik kan je vertellen: het kan wel!

Op dit moment maak ik met mijn gezin een camperreis van een paar maanden door Europa, waar we samen de handen uit de mouwen steken en ons steentje bijdragen op de plekken waar we komen. Die stap was niet van de ene op de andere dag gezet.

STAPJE voor STAPJE

Toen ik 30 werd en een lieve (maar strenge 😉) vrouw uit mijn omgeving mij wees op mijn eigen verantwoordelijkheid, ging bij mij het knopje om. Ík was verantwoordelijk voor míjn keuzes, voor míjn manier van leven, en niemand anders.  Ik wilde het anders, en dit was het moment waarop ik ervoor zou kiezen dat het anders zou gaan!

Ik begon gewoon simpel bij mijn huishouden. Dat lag binnen handbereik. Daar kon ik in ieder geval stappen zetten. Wat minder chaos om me heen zou hoe dan ook meewerken aan welk doel dan ook 😉

Ik zocht een goed werkboek. Een boek dat mij beloofde in een jaar tijd mijn huis, administratie en tijdsbeheer onder controle te hebben. Ik verzamelde 10 vrouwen om me heen die met me mee wilden doen. En samen gingen we aan de slag. En het werkte! Er kwam ruimte, er kwam rust, er kwam overzicht. Maar wat me vooral triggerde: er kwam zoveel energie vrij! Bij mezelf, en bij al die vrouwen die gewoon weer aan het roer van hun eigen huishouden gingen staan. Als vanzelf kwam er in de loop van de weken bij elk van ons ruimte om met andere dingen aan de slag te gaan: het zoeken van een leukere baan, verhuizen, starten met een nieuwe hobby, activiteiten met de kinderen ondernemen,… En doordat we sámen aan de slag waren, raakten we niet ontmoedigd en konden we ons aan elkaar optrekken.

Als 10 vrouwen hier zo gelukkig van worden, waarom was dit dan niet beschikbaar voor meer ouders?

Ik startte het jaar gewoon nog een keer, maar nu met 20 vrouwen. Eerst in 2 verschillende groepen vanwege het grotere aantal, maar juist de groepsdynamiek van zoveel moeders bij elkaar bleek voor een nog krachtiger resultaat te zorgen. Regelmatig bedacht ik me hoe gaaf het zou zijn als de vrouwen uit beide jaren elkaar zouden kennen en ervaringen met elkaar konden uitwisselen. Een nieuw idee was ontstaan 😊

stap voor stap naar je einddoel

Ik maakte een afspraak bij de Kamer van Koophandel en melde me aan als de ‘Family Organizer’.
Moeders verbinden en samen stappen zetten, dat moest het worden! En later ook voor mannen en vaders.

  • Een online leeromgeving waar je op álle gebieden STAPJE voor STAPJE aan de slag gaat. Met werkbladen, praktische opdrachten, inspiratie. Gewoon, vanaf die vieze sokken die overal slingeren, tot aan je grootste dromen! Stap voor stap aan de slag met de organisatorische kant van huishouden, administratie, je tijd indelen, financiën, dromen, het uitleven van je missie. Wauw! 😊
  • Een online community om ervaringen uit te wisselen met gelijkgestemde moeders, waar ruimte is voor vragen, antwoorden, ideeën, reflecties, uitwisselen van foto’s,…. Een plek dus, waar je ALTIJD terecht kunt en waar je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat.
  • De mogelijkheid om via een wekelijkse livechat gelijk gecoacht te worden wanneer jij er behoefte aan hebt dat ik met je meedenk.

Wil jij ook stap voor stap toewerken naar jouw doelen? En dat niet alleen, maar samen met gelijkgestemde ouders die dezelfde doelen hebben? Terwijl je bij elke stap door de community gecoacht kunt worden als je even vast loopt?

Over de schrijver
Arienke Lok is de oprichter van de Family Organizer. Als online professional organizer ontwikkelt ze programma's die zelfs van het meest chaotische gezin een feestje maken!
Reactie plaatsen
Abonneer je en mis geen van de nieuwe blogs..